Снимка: Flickr
fallback

ГДБОП предупреждава за сериозна спам атака и призовава потребителите да не предоставят поискани им по електронната поща лични и други данни от подател финансова институция, съобщава МВР.

От 20 март в страната е активна спам атака, при която, на общ принцип са разпратени стотици хиляди електронни писма до потребители на български мейл провайдъри, уточняват от вътрешното министерство.

Фишинг мейлите са еднотипни по съдържание и претендират, че са разпратени от името на различни банкови институции, извършващи търговска дейност на територията на страната. В съобщенията фигурира линк, който приканва получателите да въвеждат данните си от акаунти за електронно банкиране (потребителски имена и пароли) или финансови платежни инструменти (данни от дебитни и кредитни карти) под претекст, че се извършват профилактични действия от името на финансовите институции.

ГДБОП апелира към необходимото внимание при получаването на фалшиви непоискани търговски съобщения. И отбелязва, че във всички финансови институции, осъществяващи търговска дейност на територията на страната, нямат практика да изискват подобен тип данни по описания по-горе начин.

ГДБОП е създала организация с големите имейл провайдъри в страната за филтриране на измамните спам съобщения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Mr. George Anderson

преди 4 години

Имате ли нужда от заем? Предоставяме сериозни заеми на физически лица, фирми и инвеститори. Ние предлагаме кредити за автомобили, автокредити, коледни заеми, лични заеми, ипотечни кредити, кредит от ? 2000 до ? 100,000,000, при 2% лихва, много изгодни лихвени проценти. Свържете се с нас чрез: (georgeanderson.loanfirm255***gmail)Оферта за заем

16

Румен

преди 6 години

Много лошави хора сте!Да имате пари в банка,при тази лихва?!Значи не ви трябват! Дайте ги на хора,които имат нужда от тях,бе!Ще ви мухлясат парите,ей,как сте ги стиснали!Следващия път Папата ще ви пише!

15

Анонимен

преди 6 години

Вече получихме две. Нещо ни подценяват, аз съм от стара коза яре!

fallback