Снимка: bgonair.bg
fallback

Професията гледач на животни в Зоологическа градина се оказа не особено популярна в България.

Дали заради тежката работа или ниското заплащане, гледач не иска и не може да стане всеки. Трябва любов и разбиране към животните, споделят служителите от Софийската зоологическа градина пред Bulgaria ON AIR.

Тигри, рисове и вълци са част от любимите хищници на Тереза. От 14 години тя се грижи за тях в столичния зоопарк.

"Има много голяма липса на гледачи, защото хората нямат представа какво точно представлява работата. Те идват с идеята, че ще погалят някое животно или ще гушкат друго. Всъщност не е само това. Зад гушкането има много повече грижа за благосъстоянието на животното, за здравето му, за храната му", разказва Тереза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Не, пичове, не са.там животните, за да им се радват малки дечица. Тези животни са там, защото вече.по някакъв друг повод са изведени от средата си и няма да оцелеят там. Слонът например е от немски цирк, където е бил третиран ужасно, а сега лично съм ставала свидетел колко добри грижи се полагат за него. Така е и с останалите. Повечето животни са конфискувани, като птиците, които избиха незаконно.

8

Стамат

преди 6 години

до 8 Прочети за Коня на Пржевалски и после и лей глупостите срещу зоопарковете.

7

Безумие

преди 6 години

Държат в затвора някакви животни,за да може някакво лиготео да отиде веднъж в живота и да види слон от 30 метра. Искам ичовек да затворят вътре. За какво ни е зоологическа градина?

fallback