Снимка: архив Reuters
fallback

С всеки изминал ден обществото ни става все по-агресивно. Респективно и децата ни. През последните десетилетия вследствие на обезверяването, като че ли другите начини за решаване на междуличностните проблеми се изгубиха, каза в студиото на "Денят ON AIR" психологът Христо Монов.

Във връзка със заложническата драма във Франция днес, при която трима души загинаха, той коментира, че колкото и лошо да звучи, светът като че ли е започнал да свиква с терора.

"Живеем във филм на ужасите, чийто край не се вижда. За съжаление именно европейските лидери не успяват да дадат добри образци за справянето с подобни ситуации. Време е те да осъзнаят, че европейската цивилизация е подложена от много време на терористични атаки и терористите почти ни победиха, те постигнаха своята цел", допълни още Христо Монов.

Пред Bulgaria ON AIR психиатърът д-р Георги Джупанов пък подчерта, че това от своя страна има своята висока цена.

"Ставаме все по-предпазливи. Започваме да се чувстваме все по-несигурни и страхът ни завладява", отсече той.

По думите му в България пък тероризмът избухва на вътрешно ниво в обществото ни.

"Дългите години на несигурност, безпътица и нравствена празнота, доведоха до това хората да озвереят", обобщи д-р Джупанов.

И двамата експерти се обединиха около идеята, че всеки човек трябва да притежава собствен кодекс на поведение и здрави нравствени норми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 6 години

За да се въведе ред, всички роми да се приберат в четирите големи града и да се интегрират в обществото.Така България ще е спокойна.

22

Анонимен

преди 6 години

Като няма ред така е миро ще пипа у банк99565ите и не само там

21

Чичо

преди 6 години

Единственото, което ще оправи настоящата ситуация е връщането на комунизма. И животът ще се подобри значително.

fallback