Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Авторското право се намира на голям кръстопът. Страната ни в момента се намира в уникално положение да зададе посоката - да тръгнем в посока на завишена цензура или да приемем подходящо решение за ерата на информационното общество.

Това посочи пред Bulgaria ON AIR адвокат Емил Георгиев в контекста на Директивата за хармонизация на авторското право в единния цифров пазар и предстоящите промени, които Съветът на ЕС трябва да гласува през април.

По думите на Георгиев големият проблем е задължението на платформи като Facebook да внедрят филтри, така че да проверяват съдържанието, което техните потребители качват.

Гостът в "Денят ON AIR" отбеляза, че платформите и към момента са отговорни за съдържанието на потребителите, но в бъдеще ще трябва да се говори дали изобщо дадено съдържание да види бял свят, а не дали да бъде свалено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 6 години

Във фейса съм само да играя билярд !

4

Додо

преди 6 години

Илюминатите и техния Нов Световен Ред не допускат свобода на словото. Истината е вече криминализирана. А казването й е наказуемо със затвор деяние! Справка - Швеция, Англия, Германия, Канада и Белгия засега, а скоро и в други държави!

3

Ivo

преди 6 години

Малиииии, ами сега какво ще правят троловете?

fallback