fallback

Общ преглед

Над 100 души присъстваха на опреснителния курс "Първа помощ", който се проведе във ВМА с представители на най-голямата мотоорганизация в България Sofia Riders.

Събитието се осъществи само седмица преди откриването на новия мото сезон.

Целта на курса е каращите мотор да знаят какво трябва да направят в една ситуация с инцидент на пътя и ранени. 

В презентацията си д-р Емил Кържин, главен асистент в реанимацията на ВМА, представи основните техники при оказване на първа помощ при инцидент и ги демонстрира, в зависимост от това дали пострадалият е моторист или пътник в автомобил. 

Най-важното е да запомните, че ако не сте сигурни, че можете да помогнете на пострадалия, по-добре е да не го пипате и да изчакате появата на Бърза помощ. И не забравяйте – не сте сами на пътя, скоростта убива, обърна се специалистът към любителите на високите скорости.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Скопен овен

преди 6 години

Ограничението за лек автомобил на магистрала е 140км/ч. Моята кола малко трудно ги достига. И само за пример една Ямаха R1 на първа предавка с пълна газ е с около 140км/ч и всяка следваща качва с около 30-40км/ч отгоре и така до 6та предавка. Това може да се случи в рамките на 1 километър. Само да попитам такъв мотоциклет е купен да се кара само на първа предавка без газ, нали?

18

GTA V

преди 6 години

Аз като видя такива и ги блъскам директно с по 100-тина километра, хвърчат напред много смешно!

17

До трети донор

преди 6 години

Линията е осова, идва от ос на пътя. Но ти явно си добър в това да навиваш масуря.

fallback