fallback


"Държавата да си свърши работата и да направи електронните услуги достъпни", коментираха Божидар Божанов и Иво Мирчев в студиото на "Директно".

От много години реденето на опашки е нещо съвсем нормално.

С малки стъпки България върви по пътя на електронното обслужване и усилията на държавата в тази посока личат – от януари 2019 се въвеждат нови, по-модерни лични карти.

Ще се ползва ли нововъведението и какви предимства и рискове крие – в студиото на "Директно" коментират предприемачът Иво Мирчев и експертът по електронно управление Божидар Божанов.

"Държавата трябва да работи услугата да е лесно достъпна и работеща. Дори тези технологии да ги има, много малко хора знаят за тях.", коментира пред Димитър Абрашев Божидар Божанов.

С навлизането на технологията ще дойде ли най-накрая времето на електронното гласуване? Според събеседниците в студиото това е технически възможно, но "няма политическа воля това да се случи".

Какви рискове крият електронните услуги за личните ни данни и как можем да се предпазим - вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

DiesIrae

преди 6 години

Един път си в загуба защото от данъците си им плащаш заплатите, втори път защото за простотии които те ти искат (никои няма да отиде доброволно да вади нещо от тях) трябва да си вземеш отпуска (не за да почиваш, а за да киснеш по гишета на лелки играещи пасианс) и накрая след всичкото загубено време, нерви, пари - ти се зъбят, че видиш ли имало си законов срок от 5 месеца за 1 лист хартия А4 да напишат защото горките се преуморявали. Едва ли не да ти стане жал, че ги караш да работят.

10

DiesIrae

преди 6 години

Всяка държавна институция ти иска данни които ги има в друга държавна институция поради простия факт, че те ги издават и регулират. Просто тлъстак 1 трябва да се свържи с тлъстак 2 и да иска данните които му трябват, но това е твърде сложна дейност за мозъчните донори назначени в която и да е държавна институция. Те всичките са бюра за помощ на мозъчни инвалиди и мързеливци. Иначе могат да ти кажат кога са им отпуските 20 години напред. И какво е това работно време? от 9 до 16:30?

9

DiesIrae

преди 6 години

Е- правителство в България има следното описание - отиваш в която и да е държавна институция. С длетото и чукът попълваш каменната плоча и я пускаш по птерозавъра към бюрото на безполезен държавен *** Х. С 1 мил. и нещо държавни *** е-управление ще видим точно никога. Нали ако имаме работещи е-системи то ще трябва да ги съкратят, пък тия които остават, ще трябва да се мръднат сами да си намерят нужните данни (абе мъка от 100 тона ще вземат да смъкнат някой грам горките).

fallback