Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Няколко организации се обединяват около една цел - да помогнат на Евгения Кусева да се качи на най-високата точка на Балканите - връх Мусала.

Доброволци, Планинската спасителна служба и "Сдружение един живот" ще помогнат на любителката на екстремния спорт Жени отново да бъде там, където обича - планината.

Тя преживява катастрофа с мотор преди 3 години и оттогава е в инвалиден стол. Това обаче не я спира да мечтае за нови върхове и предизвикателства, разказва историята й Bulgaria ON AIR.

Въпреки че сега е обездвижена и в инвалидна количкa, тя получава възможност да осъществи приключението си да изкачи връх Мусала, като за това ще ѝ помогнат около 15 души, които неведнъж са приемали подобно предизвикателство, подкрепени от Планинската спасителна служба и Природен парк "Рила".

Последните метри Жени ще измине с лебедка и с човешка сила ще я изтеглят до върха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

защо тази дама е на сайта вече 4 ден? кво като я качат на върха, кво ще види от там къде се е закопал ЧЕЗ? или кой е гръмнал жлака на Буново, или кой наводни Аспарухово и загинаха 13 души...по-добре пущайте Рагатналиев с унъз Дъска да водът урока по французките езица

11

турист

преди 6 години

Ще го изкачи ама в някой следващ живот. Тез 15 души- всички са се отказали още но урвата над хижата, където за да мине човек се държи за корените на храстите поне 500 метра. А между канарите, където пътеката се вие и се стъпва като на дайчово хоро какво ще и правят количката- ще я носят ли или търкалят ?!..Хайде отидете, изкачете го и се върнете, тогава ще ми обяснявате как ще я носят с количката там и как ще я дърпат с лебедки. Трала-ла.

10

HeinrichHimmler

преди 6 години

До туристВърхът не е нищо особено за изкачване от всякакви нетренирани и затлъстели хора. Друг е въпросът, че не може да ангажираш 15 човека, за да получиш малко PR. Похвално, ч еще го изкачи, но не може ли да вземе тези 15 човека и да отидат да ремонтират къщата на някоа баба по селата вместо да ми качват най-лесният връх за изкачване !Не ме резбирайте погрешно, не пожелавам никому инвалиден стол. Просто разсъждавам!

fallback