Снимка: архив "Булфото"

Инсулт ни отне Бате Николай, актьорът Николай Николаев, който години наред радваше децата от екрана, а след това ги разсмиваше в болничните стаи.

Бате Николай преживя няколко тежки загуби, последната от които беше на дъщеря му. 26-годишната Надежда се самоуби, а това сякаш пречупи и актьора.

Още по темата

Покосеният от инсулт Бате Николай бил открит от сина си Стефан Николаев. Той има успешна кариера на художник в Париж, но след трагедиите около баща му все по-често се връщал в България, за да се грижи за него.

Намерил го, паднал в селската му къщичка край Вакарел, където живееше сам с кучето Арго. Лекарите констатират масивен инсулт, пише "24 часа".

Лекарите в Първа градска болница се борили четири дни за живота на големия актьор. Консултирали ги най-добрите специалисти в "Пирогов". Именно там като клоуна Коко той разсмиваше болни деца в клиниката си за смехотерапия.

За съжаление състоянието на Бате Николай е толкова тежко, че нищо не може да се направи.  Николай Николаев идва в съзнание, разпознава близките си, усеща, че са до него.

"Преди беше толкова жизнен. Сега ми се видя променен, примирен, безсилен, сякаш с очи се сбогуваше с нас. Но имахме контакт", разказва Стефан.

Бате Николай угасва в 19:20 ч в понеделник вечерта. Все още не е уточнено кога ще е поклонението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase