fallback

Общ преглед

В патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" бе отслужена Съборната света литургия от българският патриарх Неофит и Московският и на цяла Русия патриарх Кирил заедно с български митрополити и с духовници от руската църковна делегация, придружаваща патриарх Кирил в тридневното му посещение у нас, посветено на 140 години от Руско-турската война.
 
По време на литургията патриарх Неофит и патриарх Кирил отправиха слова в храма, след което ще си разменят и подаръци.
 
Сред дошлите на литургията в патриаршеската катедрала са бившите премиери Симеон Сакскобургготски и Георги Близнашки, директорът на Дирекцията по вероизповеданията при Министерския съвет Емил Велинов и вярващи, дошли да отдадат почит на загиналите в Руско-турската освободителна война.

Московският патриарх и на цяла Русия ще има среща днес с президента Румен Радев, ще посети и руския храм "Св. Николай" в София, след което ще отпътува от България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

България е велика

преди 6 години

България е велика, защото фактически е създала Русия като и е дала азбуката и християнската вяра.

45

Поп Издайников

преди 6 години

След това затваряха заедно и буркани с манастирска туршия.

44

Анонимен

преди 6 години

След като идеята за комунизма се изтърка, чичко П. се хвана за православието... Ако наистина има рай и ад, ще гори с "колегите" си - сифилистикът Ленин, осакатеният по рождение Сталин и алкохоликът Брежнев...

fallback