Самарското знаме. Снимка: БТА
fallback

С прием в българското генерално консулство в Истанбул снощи бе отбелязан 3 март - националният празник на България.

Сред близо 600-те поканени на приема бяха заместник валията на Истанбул Исмаил Гюлтекин, кметът на Кадъкьой, представители на дипломатическите мисии в Истанбул, на ЕС и НАТО.

Посланикът на България в Анкара Надежда Нейнски, представители на общността на българите, на изселнически дружества на българските турци, български граждани, живеещи и работещи в мегаполиса Истанбул, също присъстваха на приема.

Изпълнени бяха химните на България и Турция.

Генералният консул на България в Истанбул Ангел Ангелов в приветственото си слово отбеляза, че 140-ата годишнина от Освобождението на България се отбелязва на фона на европредседателството на страната.

Преди приема бе прожектиран документален филм за реставрацията на уникалната българска църква "Свети Стефан" на брега на Златния рог и дейността на българското неделно училище, помещаващо се в българската екзархия в мегаполиса Истанбул.

Връчени бяха почетни медали на личности, допринесли за реставрацията на Желязната църква, сред които председателят на българската общност и на българското църковно настоятелство Васил Лиязе, доайенът на истанбулските българи Димитри Атанасов и др.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

osman

преди 6 години

sled afrin shte se zapalyat mnogo zadnici.ot men da go znaete.uchete turski ezik .mnogo shte vi tryabca ot tuk nasetne......

7

Една българка

преди 6 години

До систематичноВие сте един турски *** .Ненавиждам турците ,дано всичко турско на този свят да загине и остане пепел

6

Анонимен

преди 6 години

Чудя се коя беше Нейнски? За награда са я пратили посланик.

fallback