Гергана - собственик на магазина; Снимка: кадър Нова тв
fallback

В хранителен магазин в Пазарджик раздават безплатна храна на бедни и бездомни хора. Собственичката на магазина е сложила на витрината следния надпис:

"Вие сте хора и заслужавате нещо добро. Моля влезте в магазина, за да си вземете един сандвич и вода. Няма да ви задаваме въпроси".

Гергана стартира инициативата в помощ на нуждаещите се още в самото начало, когато открива хранителния си магазин през август м.г.. Тогава започва да забелязва, че храната, която изкарват отвън, се взима от много хора. В този момент си дава сметка, че има много хора в нужда, на които може да помогне.

Тя твърди, че хората, които влизат в магазина й за безплатни сандвичи и вода са скромни, кротки и дори срамежливи, а не агресивни.

Гергана разказва пред Нова тв, че това добро дело не й е в тежест, защото във всеки един магазин винаги остава някакъв излишък, който тя счита, че не трябва да се изхвърля, когато с него може да се помогне на много хора.

Благородната кауза бе отразена и от потребители в социалните мрежи. 

Гр. Пазарджик, магазин за хранителни стоки в центъра на града...

Публикувахте от Мария Стоянова в 27 февруари 2018 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 6 години

Ако г-жата иска да направи добро,тя не трябва да го показва по телевизията. Телевизията омаскарява,унижава и опропастява замисленото добро. Ако беден човек поиска безплатен сандвич и вода,клиентите на заведението ще разберат, и всичко това ще се случи публично. Самият беден човек ще се почувства огорчен от хората,задето е взел един сандвич и една вода. По-добре е,ако има надпис: "Безплатни сандвичи и вода",и който е наистина гладен,без да знаят другите,ще си вземе по един сандвич и по една вода.

21

Анонимен

преди 6 години

Ако г-жата иска да направи добро,тя не трябва да го показва по телевизията. Телевизията омаскарява,унижава и опропастява замисленото добро. Ако беден човек поиска безплатен сандвич и вода,клиентите на заведението ще разберат и всичко това ще се случи публично. Самият беден човек ще се почувства доста огорчен,задето е взел един сандвич и една вода. По-добре е да има надпис: "Безплатни сандвичи и вода",и който е наистина гладен,без да знаят другите,ще си вземе по един сандвич и по една вода.

20

Анонимен

преди 6 години

Жената може да напише следната бележка: " Предлагаме безплатно сандвич и вода за вас."

fallback