Близначката на откраднатата Стоянка. Снимка: Facebook
fallback

Търся дъщеря си Стоянка Димитрова Димитрова /така се казваше/. Родена в Бургас на 13 04.1972 год. СИГУРНА СЪМ,ЧЕ Е ЖИВА!

Така започва писмото си българка, която от години живее в чужбина и търси дъщеря си - близначка, която както казва тя вероятно е открадната от родилното в Бургас и "осиновена".

Жената пояснява, че снимката, която е приложила в поста, споделен във Facebook, е на другата й дъщеря - близначката на Стоянка.

"Искам да открия дъщеря си си, но не зная как да постъпя? Аз не съм я оставила за осиновяване, а е открадната. Родих близначки-седмачета, с малки килограми. Едната е родена 1 250 гр., другата 1 300 гр., с точност не мога да си спомня... В Родилното в Бургас ми казаха, че едното дете е починало. От Съвета ми дадоха обаче акт за раждане, а не смъртен акт, което ни наведе на мисълта, че детето ми е живо и продадено или откраднато. Търсим я оттогава, но безуспешно.

Водех дело за тази, която ми казаха че е починала. Акушерката каза на делото, че съм направила аборт. След делото съм получавала и обаждания, анонимни. Разбира се, че е жива, работела е като медсестра в болницата в Бургас.

Преди 3 години като си ходих в България, ходих и до Съвета да искам смъртен акт. Не ми дадоха смъртен акт, а ми дадоха акт за раждане, който държа в ръцете си и е от 2013-а година, което за мен означава, че е жива.

Служителката, с която говорих, ми каза, че има нещо тъмно и нищо повече. Каза ми, че с нищо не може да ми помогне".

Българката, която остава анонимна, допълва, че вече е на възраст и иска да открие щерка си.

"Не искам нищо от нея, само да е жива и здрава и поне веднъж да я прегърна. Няма да и създавам проблеми. Съпругът ми вече не е между живите. Бог да го прости!

Бих се радвала много ако намеря информация за дъщеря ми! Моля Ви да ми помогнете като споделите снимките с надеждата да стигна до Нея. Благодаря на всеки, който ще го направи.

Цялата информация за случая е предоставена на администраторите на страницата - Електроуреди внос от Германия.

Стотици са коментарите под въпросния пост, които дават съвети на жената и споделят надеждите й да открие рожбата си.

Един от тях, този на Данаила Роева, обаче се откроява от останалите: "Аз имах съученичка,  родена на същата дата и починала сестра близначка, със същите имена. Тя се казваше Златина Димитрова, а починалата и близначка Стоянка Димитрова.

Други се чудят що за човек би имал сърцето и куража да открадне бебенце от майчините ръце и сърце.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 6 години

Управниците са виновни. По закон всяка майка трябва да може да получи трупчето на детето си. А по сегашните закони не й позволяват дори да го погледне! На моя позната й извадиха камък от жлъчката - дадоха й го за спомен. На майка ми и отрязаха полип, показаха й го и дори се шегуваха, че има достатъчно мръвка за мезе. А децата? Били биологичен ***! Дори и мъртво родено, нека всяка майка да има правото да си погребе бебенцето!

25

аз2

преди 6 години

Защо това нещо е публикувано в "Електроуреди внос от Германия." чудя се кое е по добре, дали писмото да е истинско или някои хора да са си измислили всичко това за да си продават електроуредите

24

Анонимен

преди 6 години

До КрайНе от бебета, а от войничета, 18-20-годишни момчета. Държавата ни е малка, трудно е нещо да остане скрито-покрито.

fallback