Снимка: Facebook
fallback

Ивайло Пенчев, шефът на Walltopia, който преди време се прочу с изказването пред Bulgaria ON AIR, че в България заплати под 800 лв. няма и че той дава толкова само на чистачката, пусна обява, че си търси асистентка.

В нея не се уточнява каква ще е заплатата й, но пък са описани основните качества, които ще спечелят Пенчев. И не, сред тях не фигурират добрите познания по английски или владеенето на компютърна грамотност. А например: "Да знае, кога е движена от жажда за доминация, завист, алчност, страх и гняв". Или пък: "Да се харесва и да се приема донякъде, ама не напълно".

Oще по темата

А също да е мъдра, да не е интелектуалка, да е отговорна и дисциплинирана, със свободен дух и да не е социалистка. 

Не е ясно дали Пенчев наистина си търси асистентка или просто провокира реакции, но под обявата, която е публикувал във Facebook има десетки коментари.

В тях самият той уточнява, че не търси мъж, защото, ако е мъж на място, ще се състезава с него.

"Дискриминирам мъжете, но ние сме свикнали", пише той.

"Ако жената е на място, то тя също би могла да се състезава, дори и с вас", отвръща му потребителка, макар да дава да се разбере, че го прави с усмивка.

Сериозен спор се формира и по изискването на Пенчев асистентката му да не е интелектуалка.

"Откога това е мръсна дума в България", пита друга потребителка на социалните мрежи.

"Не е мръсна дума, но изпитвам страх от интелектуалци. Страхувам се, че не вършат работа", отвръща Пенчев.

А под отговора му започва истинска битка по темата с въпроси какво точно е интелектуалец, каква е ползата от него в световната история и какъв точно интелектуалец е имал предвид Пенчев.

А ето и пълният текст на обявата, публикувана от Ивайло Пенчев

Търся си асистентка.
Старата пак стана директорка.
Основни изисквания:
Да е мъдра - да знае, че хората са слаби по природа, но въпреки това са годни за обичане.
Да вярва в постижимостта на съвършенството, да се стреми фанатично натам, но и да знае, че за постигането му са нужни към сто години упорит труд
Да е дисциплинирана
Да обръща внимание
Да не забравя
Да се харесва и да се приема донякъде, ама не напълно.
Да умее да прощава
Да знае, кога е движена от жажда за доминация, завист, алчност, страх и гняв.
ДА е смела
Да е отговорна
Да има свободен дух
Горните изисквания автоматично изключват дами с енвайърменталистка настройка, грийнпийски, социалистки , интелектуалки и всякакви джъстис уриърки.
Ако също така може да прави задно салто докато обръща палачинка в дълбок тиган - добре дошло!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

123

преди 6 години

До Настоящ служител #125Ти нали си наясно,че на 100 негативни мнения за твоя работодател,твоето е капка в морето,освен че е напън за ПР. А на теб сигурно той ти плаща добре,може би дори осигурява на пълна заплата?

119

123

преди 6 години

Ти нали си наясно,че на 100 негативни мнения за твоя работодател,твоето е капка в морето,освен че е напън за ПР. А на теб сигурно той ти плаща добре,може би дори осигурява на пълна заплата?

118

Настоящ служител

преди 6 години

Аз пък искам да ви кажа, че колкото и да се дзверите и да си изливате злобата анонимно тук (защото бас давам че половината от вас не могат да се изправят лице в лице с когото и да е и да кажат това което мислят) Ивайло си остава един от най-готините български работодатели.Търси хора като него със силен характер, работяги и повярвайте ми възнаграждава добре тези които вършат работа :) Всеки ден съм свидетел на случващото се в тази фирма и ако попвече фирми бяха така далеч щяхме да стигнем.

fallback