Кадър: YouTube
fallback

Ватманът, който беше сниман да пуши в кабината си в трамвай №5 в столицата, ще бъде санкциониран със... 7 лева. Той ще получи и административно наказание "забележка", обяви зам.-директорът на Столичния електротранспорт инж. Иво Василев.

По думите му контролните органи месечно регистрират 10-12 души, които пушат в кабините.

Oще по темата

"Почивките на водачите в трамвайния транспорт са достатъчно големи в разписанието и се спазват, така че ватманите могат да посетят тоалетна и да пушат и не е нужно да пушат в кабините", коментира Василев пред bTV.

"Клипът е застраховка, и преди съм подавал сигнали, но това не е водело до каквато и да било проверка или реакция от съответните органи, защото нямам доказателства", заяви авторът на видеото Иван Деспов.

"Това е елементарно правило – просто да не се пуши в кабината. Ако допуснем то да се нарушава системно, имаме ли право да се оплакваме от цялата ситуация в държавата и от корупцията", попита той.

Зам.-директорът на Столичния електротранспорт обаче беше категоричен, че всяка жалба се проверява достатъчно подробно и ако се докаже, че съответният служител е виновен, задължително се санкционира.

"Има месечен график за проверки и когато се установят нарушители, се санкционират. Отделно от това Регионалната здравна инспекция също прави проверки, праща ни писма и санкционираме тези ватмани или шофьори на тролеи, за който е упоменато, че са пушили в кабината", обясни Иво Василев.

"Надявам се не само аз да правя клипове, а всеки един, който види някаква нередност, да ѝ даде отзвук", отбеляза Иван.

Той призна, че е пушач, но пали цигара само на упоменатите места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

96

Стамен

преди 6 години

Всичкото ни е толкова наред в държавата, че този ми тръгнал за пореден път да се натиска зорлен да стане известен по телевизията. Ха ха ха аман ......

95

Анонимен

преди 6 години

Ами човека не е седнал зад волана от кеф ,а може в момента и да не е пушил от кеф , всеки си знае кахърите, просто е имал нужда от цигара , просто трябва да бъдем повече човечни отколкото зли

94

Анонимен

преди 6 години

Явно си няма друг ангажимент а си време носа да снима с цел да направи мръсотия на човек който се труди,и преди това той се е напушил с *** не с цигара ,тъпо същество,не си ври носа в живота на хората, защото Бог вижда всичко и за такива като теб си има възмездие

fallback