Снимка: архив "Булфото"

И шефът на "Подкрепа" Димитър Манолов се обяви срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция и изригна срещу сегашната система. Според него тя мачка по всички възможни начини белия хетеросексуален християнин.

"Не мога да се съглася като човек, който вероятно е патриархално възпитан, когато отстъпя място на жена в трамвая, да бъда третиран като бяла мъжка хетеросексуална шовинистична свиня", каза още Манолов, цитиран от БТА.

Още по темата

Манолов видя хубавото на шума около Истанбулската конвенция - че можем да видим като общество, което е част от ЕС, случващото се в нравите в момента.

Той смята, че ситуацията в момента е като във вица, който описва разликата между либерализъм и постмодерен либерализъм като между стол и електрически стол.

Той подкрепи желанието за борба с насилието срещу жени, защото насилието е сериозен проблем. Манолов обаче цитира изводи от статистика, според която в хомосексуалните двойки насилието се случва по същия начин и със същата честота като в хетеросексуалните.

Според лидера на КТ "Подкрепа" не е ясно и доколко България е в състояние да изпълни изискванията на Истанбулската конвенция и няма ли конвенцията да натовари допълнително "силно немощната ни социална система".

"Истанбулската конвенция налага и въвежда трансгранични институции, овластени до безкрай, които ще се произнасят и ще правят изводи и те са от хора, които никой не е избирал", каза още Манолов.

"В ЕС, в който трябва да бъдем единни в многообразието си, всеки народ има своите особености и трябва да прецени какво пасва на неговите традиции, нрави, как и в какво да бъдат образовани децата му", заключи лидерът на "Подкрепа".

Коментари Напиши коментар

112

Анонимен

преди 1 година

Седи сър Джон пред камината, пие скоч, пуши пура и размишлява. Внезапно на улицата се вдига олелия. Вика иконома и пита:
- Какво става на улицата Джеймс?
- Гейпарад, сър!
- Какво искат?
- Равни права, сър.
- Ами нали имат равни права?
- Имат сър.
- Тогава, защо вдигат шум и правят парад?
- Ами, пед*раси сър!

111

Defender of Justice

преди 1 година

Истанбулската конвенция е първо безбожна-и явно антихристянска неморална,анти-човешка, измамна и нечестива като нацистките комунистическите ислямските беззаконни дяволски "закони" измамващи, ограбващи и разрушаващи човека- врагове на Бога и разрушителни дори гибелни за човечеството,моралните принципи и общочовешки норми. и само безморални безбожни и корумпирани управляващи. продали истината за пари и душите си на дявола за изгода могат да я приемат,налагат погазвайки човешките права против Бога

110

Анонимен

преди 1 година

А тез джендъри от профсъюзите чий го дирят въобще като никаква работа не вършат.Само се знае че ги има но никой не ги е виждал.