Снимка: pixabay.com

Близо 150 акта са съставени на шофьори за нерегламентиран превоз на пътници от ИА "Автомобилна администрация" и органите на Министерството на вътрешните работи. Основната цел на операцията е ограничаване на нарушенията в района на летище София, съобщиха от транспортното министeрство.

До момента са проведени 830 специализирани проверки. Заловен е един водач, който е извършвал превоз на пътници срещу заплащане, без да има лиценз за тази дейност. Наложена му е принудителна административна мярка и е образувано досъдебно производство.

В пет таксиметрови автомобила са открити монтирани устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати, т.нар. "помпи".

Две таксита са спрени временно от движение поради установени технически неизправности.

Другите най-често срещани нарушения са управление с изтекло наказателно постановление или без удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, липса на удостоверение за психологическа годност и непопълнени пътни книжки, уточняват от МТИТС.

При част от водачите е констатирано, че управляват таксиметровите автомобили, без да са ползвали задължителната седмична почивка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase