Снимка: Bulgaria ON AIR.

Български триизмерен проект привлича туристи на култови за страната ни обекти. 3D представянето им ги прави по-атрактивни и забавни.

Първи в света iwalk пресъздават интерактивна карта на България и мобилно приложение към нея. Всеки, изтеглил го на своя смартфон, получава пълна информация за обекта, който желае да посети.

"Идеята на платформата е да накараме хората да отидат до обектите, а не просто да я разглеждат в интернет и да четат за обектите. При посещението системата дава точки, а достигайки до определен брой дори има и награди", сподели в студиото на "България сутрин" Димитър Игнатов, който е автор на първата в света интерактивна 3D платформа.

Нейните създатели са се погрижили изцяло за удобството на потребителя. Проектът представлява един иновативен пътеводител, който предлага маршрути, забавления, отдих и храна. Наред с тези важни предимства той ни запознава с велики хора от миналото и ни разказва митове и легенди, карайки ни да се потопим в един далечен и забравен свят.

За четири години от своето съществуване проектът се развива изключително бурно.

През изминалата 2017 г. младите ентусиасти от iwalk създадоха 3D възстановка на паметника "Създатели на българската държава” в Шумен. В цялостен вариант платформата бе представена на 28 ноември миналата година, в чест на 36 години от откриването на мемориалния комплекс, припомни Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase