Снимка: Wikipedia
fallback

Йосиф Зашев, син на професор Димитър Зашев, който издъхна на 1 февруари, обяви във Facebook, че баща му не е починал вследствие на побой в "Борисовата градина", а от мозъчен кръвоизлив.

"Тъжно ми е, че се пишат такива неща по медиите, в този тежък за семейството ми момент. През декември 2017, баща ми Димитър Зашев внезапно получава мозъчен кръвоизлив и бива спешно приет във Военномедицинска Академия. След 2-месечно интензивно лечение, Димитър издъхна на 1 февруари 2018. Побой не е имало. Писах на повечето медии - някои промениха текста, други – не", пише Йосиф в социалните мрежи.

Oще по темата

Dnes.bg припомня, че версията за побоя бе лансирана вчера от колега на професора - преподавателят в Софийския университет Филип Петров.

Димитър Зашев е роден на 31 юли 1948 г. в София, завършва Философия в СУ "Св. Климент Охридски" и защитава докторска теза по История на философията в Лайпцигския университет.

Преподавател е в катедра "Културология" на СУ, както и в Националната художествена академия по История на естетиката. Автор е на десетки публикации, две философски книги и две стихосбирки.

"Навярно да заспя е вече сетно време, самин като плода, от който няма семе. От него кой не пи и сладост, и отрова. Но бог не се опи и звяр не се натрови. Животът - сън бучи, рой образи разнася... Все пак склопи очи. За миг не се унасяй. Смъртта е лунен миг, но тя не е начало. Сам ти не си войник. Ти цял си сън, цял - жалост." (из "Лéта и цвят" от Димитър Зашев)

Почивай в мир, татко. Обичам те, завинаги!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Почит

преди 6 години

Пишете в колко часа е погребението!Разбрахме че е на 13 февруари....Почивай в мир професоре!Отива си школата на Ицхак Паси, колко тъжно, отива си поколението на четящите, на интелектуалците в БГ.Помня дакел, пиано и Лорка...

12

Анонимен

преди 6 години

Така де от бой никой не е починал, може да има разни синини и счупвания, но не и смърт, смърта настъпва само ако откаже някой жизнено важен орган,Но във българската медицина не съществува понятие причина за отказване на жизнено важни органи, така че няма връзка между бой и отказването на последния.

11

Анонимен

преди 6 години

"Проф. Зашев не починал от побой! Издъхнал от мозъчен кръвоизлив"Само дребна подробност е, че кръвоизливът може да е последица от причинен побой, ама карай, да върви!

fallback