Снимка: БТА, архив
fallback

Премиерът Бойко Борисов възложи на министрите да се ангажират лично и по-активно с въвеждането на електронното управление.

Повод за това беше коментар на вицепремиера Томислав Дончев за липса на мобилизация за въвеждане на електронния обмен на документи между администрациите, става ясно от стенограмата от заседанието на правителството.

Според Дончев съществува риск за неспазване на крайния срок – месец ноември.

"Много ясно сме се разбрали и това, че месец-два не ви занимах с темата, не значи, че е отпаднало. Едно от първите три неща, за които сме се разбрали и в коалицията, е електронното управление като най-практическата мярка в борбата с корупцията, с това, което мъчи хората. И не си мислете, че на някой ще се размине. Много ясно сме се разбрали! Така че не пилейте времето", призовава ги премиерът Бойко Борисов.

Дончев пък коментира пред колегите си, че мобилизацията е крайно недостатъчна и личното участие на министрите е наложително.

"В крайна сметка имате не много – осем-девет месеца това да се превърне в реалност. И няма каквато и да било нагласа срокът да се удължава. Така че пълна мобилизация", съветва ги настойчиво вицепремиерът.

По думите му от министерствата около една трета в момента участват в електронния документооборот, териториални администрации – една, от областните администрации – под половината, от общините – под половината. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 6 години

И ЕС СИ ИСКА ПАРИТЕ ЗА ВЕЛИКАТА ОГРАДА . ЩО ЛИ ?

50

ЧЕПаев

преди 6 години

Боки, ще се намери камъче да катурне колата. Ни бой са.

49

ЕЙ, ЧЕ МАНИПУЛАТОР

преди 6 години

ТИКВАТА ЩЕ СДАВА ВЛАСТТА, ЗАТОВА ОТНОВО ЛИЦЕМЕРИ. ТОЙ НАПРАВИ ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР НЕДОСТЪПЕН,СЛЕД КАТО Е ПУБЛИЧЕН ПО КОНСТИТУЦИЯ. НА МУТРАТА И ОЛИГАРСИТЕ ОКОЛО НЕГО НИКАК НЕ ИМ Е ИЗГОДНО Е ПРАВИТЕЛСТВОТО - ВСИЧКО ЩЕ ЛЪСНЕ - ТАКА ЧЕ ПАК ЛЪЖЕ И СЕ ПУЛИ С ТЪПИЯ СИ НАГЪЛ СУРАТ. ТАРИКАТ СЕЛСКИ. ЯВНО НАИСТИНА СЕ ОМИТА, КАКТО СЕ НОСИ СОФИЙСКАТА МЪЛВА

fallback