Снимка: Bulfoto, архив
fallback

След като пропътуваха повече от 2 хиляди километра, Терез и Масуд пристигнаха в добро състояние рано тази сутрин в Холандия.

Лъвчетата, които бяха спасени от зоокъта в Разград, са настанени в спасителния център за големи котки "Фелида" в Холандия, съобщи bTV.

На двете животни са осигурени специално помещение за адаптация, което те бързо харесали, разказа Явор Гечев от Фондация "Четири лапи".

Новият дом на бозайниците е с контролирана температура и среда, както и оптимално натоварване, за да растат и да се развиват правилно. Лъвчетата пропътуваха дългия път до Холандия под медицински контрол в специализиран транспорт за големи животни.

В следващите седмици те ще са под постоянно наблюдение заради здравословното им състояние. След това предстоят нови изследвания, за да се прецени как са и дали е необходима по-нататъшна медицинска намеса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

1234

преди 6 години

Много хора активно се включиха в спасяването на двете лъвчета и позицията им е за голяма похвала, защото така постъпват цивилизованите хора. Малките са родени в бетон, студ, глад и мизерия. А сега имат чудесни условия за живот! Отношението към животните показва доколко е цивилизована една нация!

22

Анонимен

преди 6 години

Щастието е измамно усещане в резултат от изменението на нивата на някои хормони. Ще видим след няколко месеца.

21

Ina

преди 6 години

На бас, че тези животни никога няма да видят живот в естествена среда, ще бъдат продадени от холандския център за стотици хиляди евро, много вероятно и на частен зоопарк, но ние никога няма да научим за истинската им съдба

fallback