Кметът Марин Рачев. Снимка: Община Септември
fallback

Жители на град Септември блокираха пътя към Велинград. Акцията им е в подкрепа на разследвания кмет на града Марин Рачев.

Oще по темата

Той беше арестуван при зрелищна акция и преди дни прокуратурата му отправи тежки обвинения – злоупотреби с общински средства и неправомерен контрол над фирми, които са били под негово пряко ръководство и са печелили обществени поръчки.

В нощно шкафче на скандалния кмет бяха открити справки на контраразузнаването за купуване на гласове по време на местните изборите преди три години. Информацията обхваща всички действия на ДАНС за цялата област.

Рачев беше освободен под парична гаранция от четвърт милион лева.

В неделя обаче неговите съграждани поискаха той да бъде освободен и да бъде отменена гаранцията за 250 000 лева, наложена от съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Анонимен

преди 6 години

протектиращите само *** сънародници. мирише на платен протест.

56

П.Петров

преди 6 години

Че е крал , крал е при това нагло и с чувство на безнаказаност. Че е купувал гласове, купувал е. Но ми възникват няколко въпроса :Как секретна справка на контраразузнаването се оказала в нощното му шкафче и кой му я е дал?Защо точно това лице са погнали, като и другите кметове и общински съветници с много малка вероятност за изключения са за затвора ? Вероятно защото не си е плащал процента на висшестоящите по веригата!

55

Анонимен

преди 6 години

с крадени пари прави протест, смятай колко е окрал

fallback