fallback

Инструкторите, които отдават под наем моторни шейни са категорични, че туристи не могат да бъдат качени на машините без предварителен инструктаж. Трасетата в повечето случаи са маркирани, но са и доста разкаляни, съобщава телевизия Bulgaria On Air.

Oще по темата
На много места има остри завои и дерета. Според експертите съобразената скорост за моторната шейна е около 30-40 км/ч., но много от шейните са създадени за адреналин в планината и са още по-мощни.

"Никога не возете малки деца без каски, ако не можете да управлявате шейната или не сте го практикували преди", посочи инструктор пред Bulgaria On Air. По думите му, най-важното по време на излет с моторна шейна са предпазливостта, съобразената скорост и предпазните средства.

Същевременно продължава разследването на причините за инцидента в Боровец, при който в петък следобед загина 4-годишният син на транспортния министър Ивайло Московски.

Една от версиите е, че се е стигнало до трагедията заради неравност по трасето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

бай Иван

преди 6 години

Ей,злобари.Има ли по голямо наказание от това,да си убиеш детето по непредпазливост? Винаги когато пишете глупости се поставяйте на мястото на отсрещната среда.

98

Анонимен

преди 6 години

До обективенАма какво общо има трагедията с поста на този човек? Вие просто сте много злобен човек. Уважете мъката на семейството.

97

Анонимен

преди 6 години

MINISTYRYT E UBIEC V ZATVORA ZA NEGO ZAKONI NQMA LI?

fallback