Бисер Петков. Снимка: архив, БТА
fallback

Социалният министър Бисер Петков заяви, че и в момента в държавата има кризисни центрове за настаняване на жертвите на домашно насилие.  Този коментар той направи, след като от левицата внесоха промени в Закона за защита от домашното насилие с предложение да се направят кризисни центрове във всеки областен град.

"Има 23 кризисни центрове, които са разположени предимно в големите градове. 18 от тях са за деца, а 5 от тях са за пълнолетни лица", отчете Бисер Петков.

Oще по темата

Социалният министър призна, че нуждата от такива центрове е по-голяма. Той обясни, че се предвижда провеждането на национално изследване за домашното насилие в България, защото трябва да има надеждна статистика и да се каже какъв е мащабът на проблема, за да може да се реагира по бърз и адекватен начин.

Бисер Петков каза още, че според данните жертвите на домашно насилие са 584, като 183 от тях са жени, а останалите са деца.

Министърът допълни и че един от ангажиментите, който се въвежда с Истанбулската конвенция, е всъщност създаването на социални услуги, но не само за кризисно настаняване, а и за консултативни услуги за подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Консерва

преди 6 години

Предполагам, че сред защитниците на ИК има и либерални хора, които имат и собствен мисловен процес. На тях препоръчвам да се замислят какво означава терминът "ВСИЧКИ форми на насилие" и "всички форми на дискриминация" ,"друг статут" , "държавно обезщетение", "държавите...отпускат финансови и човешки ресурси" на НПО, "словесно и несловесно поведение" и да прочетат по-внимателно за правата на GREVIO.

5

Анонимен

преди 6 години

Щом като е позволено у нас да има *** от вида социалист-комунисти, защо да няма и други видове ***!

4

българина

преди 6 години

герберите ще ядат лопатата ако не спрат с лобирането си за ик. БЪЛГАРИТЕ НЕ ГИ ИНТЕТЕСУВАТ ГЕЙСКИТЕ ШЕТНИ И ПРОСТОТИИ, НЕ ТЕ ЩЕ ИМ ОТГЛЕЖДАТ, ОБРАЗОВАТ И ВЪЗПИТАВАТ ДЕЦАТА,НИТО ЩЕ ПАЗЯТ РОДНАТА, НИТО ЩЕ ИМ ПЛАЩАТ ПЕНСИЙТЕ! който се счита за трети пол свят широк *** де раски държави много, истанбул е на 300 км! анадън му!?

fallback