Снимка: Булфото, архив
fallback

За пореден път фермерите излязоха на протест срещу ниските изкупни цени на млякото.

"Има картел между мандрите, които не желаят да изкупуват млякото ни. В същото време държавата е безсилна и не може да упражни контрол над тях. Искаме оставката на земеделския министър Румен Порожанов и екипа му", обяви един от организаторите на протеста на животновъдите в Кърджалийско Митко Пъчев, цитиран от "24 часа".

Oще по темата

Няколко десетки фермери се събраха за втори път тази седмица на протест и се опитаха да блокират международния път за Гърция, но кордон полицаи им попречи.

"Изкупната цена падна на 50 стотинки за литър. Много от мандрите отказват да го изкупуват или изкупуват ограничени количества", заявиха протестиращите.

Те настояват да отмяна на Наредба 3, която обвързва субсидиите с количеството предадено мляко и за строг държавен контрол върху мандрите, които използвали заместители, а не мляко.

Фермерите заплашиха, че организират национален протест, който ще се проведе в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 6 години

Pak zapo4naha da vkarvat boklucite na evropa.mandrite se dogovariat pod masata ,bg fermerite pak 6te zapo4nat da falirat.moje bi i tova e celta daniama bg mleko

26

Владко Мурдаров

преди 6 години

На тия *** някой да им обясни че живеем в пазарен капитализъм. Ако има търсене на млякото ще има и по-високи цени. Ако държат да има планова икономика и държавата да им гарантира изкупуване на продукцията да се насочат към някоя тоталитарна диктаторска държава.

25

Анонимен

преди 6 години

До 24Мафиотската картелна "пазарна икономика" ще напъди всичко читаво от България.Ама тя цялата ни държава се изгради на този принцип след 10 Ноември 89г. Същите които уж бяха "победени" след 45г:):):)

fallback