Снимка: архив, БулФото
fallback

Злокачествените заболявания и сърдечно-съдовите болести отнемат живота на над 20 хиляди българи годишно. Данните са от Годишния доклад за състоянието на здравето на гражданите, одобрен от правителството.

Един от изводите в него е, че хроничните болести са основен проблем за здравето на българите и приоритет за бъдещи политики.

Докладът анализира здравното състояние на българите за миналата година, дейностите и разходите в областта на здравеопазването, изпълнението на националната здравна стратегия.

Според документа данните за здравното състояние на населението като цяло показват трайни подобрения, свързани с намаляване на смъртността и заболеваемостта, особено сред младите, макар че страната ни изостава по много от средноевропейските показатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Цигарите и алколната ЗЛОУПОТРЕБА (а не употребата му въобще) са доказано вредни. Шкембе чорбата си е просто храна и не виждам защо се намесва тук.

15

Анонимен

преди 6 години

И какъв ти е точно проблема със шкембе чорбата? Ами ти и пилешко ядеш, а то е по - канцерогенно и от плутоний... Ама всички го пишат препоръчително. А за хидропонните зеленчуци, дето ги ядеш през зимата, те напрво те пращат в патологията за биопсия... Шкембе чорбата му виновна... Я да си е от гледано в балкана на свободна паша животно, пък ти ръбай хидропонни марули...

14

Анонимен

преди 6 години

Предразположението към ракови заболявания се предава наследствено. Колкото по - възрастна е майката, толкова повече предразположения ще предаде. А днешните феминистки обичат да стават майки след 40... А не бива да се ражда след 25...

fallback