Снимка: архив, Булфото
fallback

Листовка с искания от коалиция "За да остане природа в България" са получили министрите на заседанието на правителството днес.

Oще по темата

В една от точките природозащитниците искат отмяна на решение на Министерския съвет от 28 декември 2017 г., като твърдят, че то се отнася за застрояване на 48% от Национален парк "Пирин".

Екоминистърът Нено Димов обаче категорично отрече да има разрешение за такова строителство. По думите му става дума единствено за водохващания за питейни нужди и "нищо извън това".

"Това на практика се превръща в политическа опорка, а не в реален факт от гледна точка на това, че 48% от НП "Пирин" е около 200 кв. км. Това е на практика територията на Пловдив, Варна и Бургас взети заедно и надали някой със здрав разум би могъл да допусне, че в Пирин ще се застроява такава площ", коментира Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Иван

преди 6 години

Това си е класически пример за опит за запазване на истината и налагане на една манипулативна лъжа. Нено Димов добре им го каза, че няма никакви застроявания на 48% от парка, но те вместо да сведат гузно глави, че лъжат хората, с цялата си наглост продължават с лъжите. Няма ли предвидени законови санкции за това някъде?

10

Маринов

преди 6 години

Ей аман от измишльотините на зелените активисти. Никъде в промените за плана за управление на Пирин не е написано, че ще може да се строи в 48% от територията на парка. Разрешението за строеж на спортни съоръжение в това число и кабинков лифт се отнася само за 2% от площта на Пирин.

9

Todor R

преди 6 години

Цяла Европа разбра, че освен един лифт друго няма да се строи в Пирин, но зеленият рекет продължава, а че има такъв казаха доста хора с добре име в обществото.

fallback