Снимка: Facebook
fallback

Тоталитарната власт, каквато бе комунистическият режим в България, нахлува в личното пространство на всеки човек. Това коментира журналистът Даниела Горчева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Тя не търпи нищо извън себе си, тя трябва да трансформира човека, да го превъзпита, да го превърне в роб на системата, като прониква в най-интимните кътчета от живота му". 

В разговора бе поставен акцент върху новоизлязлата книга "Концлагерът Белене" на Борислав Скочев.

"Книгата е плод на 10-годишен труд. Знаете, че до неотдавна архивите не бяха открити, като едва след 1990-та хората придобиха кураж да разкажат спомените си. Важно е да се каже, че спомените на жертвите, преминали през комунистическия ад, са били издавани в много малки тиражи и е много трудно да се намерят. Затова наша задача е да съберем тези спомени и да ги издадем в една следваща поредица", подчерта гостът. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

БЪЛГАРИН

преди 6 години

А ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ФАШИЗМА 1923---1944 КОГА

101

нн

преди 6 години

"Защо е важно да знаем за престъпленията на комунизма?" Комунизъм в България не е имало, беше социализъм, че дори развито соц. общество не стана, а камо ли комунизъм. Навярно много хора няма да разберат какво искам да кажа с това. Имаше компартия и тя управляваше, така беше. Имаше грешки, но да не забравяме, че като победители във ВСВ, СССР наложиха тяхния модел на управление в България, нима и в ГДР не беше същото? Това е вече история, но трябва да се говори точно и ясно за това време.

100

Анонимен

преди 6 години

До 12aДа.Имаше членуващ в БКП и нечленуващ в БКП

fallback