Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Патриотите са последователни в своята позиция, която касае Истанбулската конвенция. Техните представители в Европейския парламент и българското правителство още от началото не са подкрепили ратифицирането на този документ. Това обясни в студиото на "Денят ON AIR" доц. Милен Михов от "Обединени патриоти". По думите му БСП са претърпели развитие в своята позиция.

Oще по темата


"Техните евродепутати подкрепиха конвенцията, така че ако трябва да говорим за подкрепа, би трябвало да констатираме, че БСП в дадения случай преминават на страната на Обединените патриоти", подчерта доц. Михов пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни още, че предстои парламентарната група да се събере и да реши дали ще подкрепи искания от БСП референдум за приемане на Истанбулската конвенция. Според него обаче има и други начини да се разреши проблемът с ратифицирането на спорния документ.

"Законодателни промени в унисон с изискванията на конвенцията", обясни народният представител. По думите му могат да се направят отделни законодателни промени вместо ратифицирането на цялата конвенция.

Доц. Михов коментира и критиките, които президентът Румен Радев отправи в своя годишен отчет, като заяви, че държавният глава е прав, че не може да се говори за война между институциите и че разходите за отбрана трябва да се увеличават с по-бързи темпове.

Той обаче не се съгласи с твърденията на президента, че комисията в парламента е спряла модернизацията на армията и другите упреци в сектор "Отбрана". Михов не се съгласи и с определението "атрофирал" за парламентаризма и парламентарната република.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

ванчо

преди 6 години

Тия поне обмислят преди да направят нещо. Засега действат адекватно.

36

Анонимен

преди 6 години

До Бай ОняЕдно време при соца казвахме: "дайте ми отговорна длъжност, за да не отговарям за нищо", сега е същото!

35

Бай Оня

преди 6 години

До БЪЛГАРИНАко мислиш, че управляващите има висока интелигентност... си голям майтапчия.

fallback