Кадър: Facebook
fallback

Премиерът Бойко Борисов каза, че ако има референдум, свързан с Истанбулската конвенция, той трябва да бъде ясно разписан - "за или против е да пребиваме жените и децата в България".

"Всички останали текстове, за които говорят -  "трети пол", гей бракове, изобщо не фигурират в тази конвенция", настоя Борисов. По думите му неслучайно днес Армения, след Сърбия, Албания, Турция, е приела документа. "Дето се вика, и арменският поп я е приел", коментира Борисов пред журналисти в Давос.

Oще по темата
Премиерът уточни, че е помолил да не се бърза с приемането й, за да се направи още веднъж обсъждане. Той заяви и че ще пита представители на изповеданията у нас какво ги смущава.

"Надали има по-религиозен човек в управлението на държавата от мен, все пак да не забравяме, че президентът пропусна патриарха, когато откриваше председателството ни. Малко да си пестят думите", се обърна той към социалистите, които са против документа и искат да се проведе национално допитване за него.

Борисов коментира, че като държава с морал и хуманност не можем да не защитим жените и децата. А конвенцията можело да приемем с резерви, така че всички да са спокойни.

"Те са двулични от БСП - в Европа говорят едно, в България гласуват друго", коментира той разнобоя между Сергей Станишев като лидер на ПЕС и председателя на БСП Корнелия Нинова по темата. "Жалко е в България "да страхуваш" хората, а в Европа да се правиш на европеец", каза премиерът.

Борисов посочи, че никой не е мислел, че вотът на недоверие, внесен от БСП за корупцията, ще мине в парламента, но обвини социалистите, че са избрали време, в което министрите са най-заети със събития от календара на председателството.

"Те знаеха, че това е един начин да ни изложат. Винаги съм бил за обединена нация, политиците да бъдем по-възпитани, не можех да участвам в подобно нещо", каза Борисов и допълни: "Отивайки там (в парламента - бел. ред.), аз щях да им отговоря".

По думите му Балканите и големите ни други съседи чакат да бъдат направени много неща по време на българското председателство и затова кабинетът се движи по планове, които изпълнява.

Борисов, който присъства на Световния икономически форум в Давос, коментира, че се потвърждават думите му, "че светът се намира във фаза, в която всички разумно мислещи хора трябва да направим необходимото да успокоим обстановката".

Той каза още, че интересът на присъстващите към темата Западни Балкани на председателството ни е много голям.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

716

Анонимен

преди 6 години

Тогава Бойко да е оплаче на арменскя поп!

715

Анонимен

преди 6 години

Ако бяхме слушали църквата по всички въпроси, още щяхме да палиме хора на кладата и да се колеме в името на господ. Католическата църква еволюира, наща е още в средновековието и се управлява от хора жадни за власт и пари. Каквито миряните, такава и църквата, както се казва.

714

Тъпанар

преди 6 години

Кой какво е.бе., мен не ме е.бе. *** утре ще им гласуват, че могат да се женят и семейства могат да правят. Пак не ме е.бе. Ама тогава окрилени вече, ще поискат и деца да имат. А понеже и природата не я е.бе, кой какви представи за брой полове има, ще започнат да осиновяват деца. А понеже *** не ги е.бе, колко ч.аве.та фърлят по домовете, ***.де.ра.сите няма да ги е.бе какво осиновяват! И докато нас не ни е.бе, най-накрая така ще ни го ту.рят, че ще започне да ни е.бе и то лошо..

fallback