Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Суджук на въдица и протестиращи "За" и "Против" ратификацията на Истанбулската конвенция посрещнаха днес депутатите, които ще обсъдят на извънредно заседание вота на недоверие, внесен от БСП.

Месният деликатес беше част от изразите на недоволство на групата протестиращи срещу властта, които искат кабинетът да си отиде.

Oще по темата

Около тридесетина души дойдоха на входа на Народно събрание, откъдето влизат депутатите, за да покажат, че третото правителство на Бойко Борисов не се справя със задачите си.

Според тях именно суджукът като символ на "Суджукгейт", заформен заради бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, изнудвал бизнесмен, показва стила на управление на настоящите властимащи.

Така че недоволните обясниха, че са пред парламента, за да подкрепят вота на недоверие на БСП.

Другите два протеста пък бяха "За" и "Против" Истанбулската конвенция, в деня, в който шефката на парламента Цвета Караянчева събра депутати, министри, посланици, представители на вероизповеданията, на неправителствените организации на широк дебат по темата.

Според тези, които настояват за ратификация на документа, настоящото законодателство не дава достатъчно гаранции за защита на жените от насилие.

"Любовта не боли", "Истинските мъже не бият", "За правото на мъжете да правят салата", "Уважавай жените" - с тези плакати те се опитаха да убедят  депутатите, че е нужно и България официално с ратификация да застане зад Истанбулската конвенция.

От другата страна на парламента обаче имаше група от десетина души, чиито опасения са, че ако се стигне до това, се отваря вратичка за признаването на т.нар. трети пол, какъвто според българската Конституция не съществува.

Тяхните послания са: "Запазете децата ни", "Не на Истанбулската конвенция", "Национални предатели, спрете се", "Без джендър постулати", "Народ и президент срещу правителството".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Додо

преди 6 години

Както всички ние, редовните читатели на днеса знаем, Исляма е религията на мира и любовта, в която насилие няма и която не учи не насилие, така, че напълно разбираема е позицията на главния Мюфтия на републиката! Иншалла!

52

Д

преди 6 години

GENDER - distinguished according to sex or the lack of sex (Ex.: man or he, masculine gender; woman or she, feminine gender; door or it, neuter gender)ПРЕВОД относно пола Мъж (той) мъжки, жена (тя) женски или То, неутрален пол.Това искат да се приеме и то това не са генетично а социално определени полове. Честито.

51

просто мъж

преди 6 години

Аз никога не съм нсилвал жена си. Баща ми и брат ми също. От приятелите и познатите ми няма нито един мъж, който да е насилвал жена си. Дядовците ми, дядовците на всичките ми познати НИКОГА не са насилвали жените си. За мъж - насилник в семейството съм чувал само от медиите. Но през последните 30 години съм свидетел на вълна от психическо насилие на жените над мъжете в семейството. За мен ТОВА Е РЕАЛНО, а не някаква абстрактна вероятност. Смятам, трябва да се приемат съответните мерки!!!!!

fallback