Снимка: Министерство на туризма
fallback

Работим целенасочено, за да превърнем Турция в целогодишен туристически пазар за нас. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова, която проведе работна среща с Н.Пр. Хасан Улусой, посланик на Република Турция у нас.

Съседката ни се нарежда на 4-о място сред водещите туристически пазари на България. За периода януари- ноември 2017 г. у нас са дошли близо 600 хил. турски туристи, като те се увеличават с 12,4 на сто в сравнение със същите месеци година по-рано.       

Работим съвместно с Турция по общи туристически продукти за далечни и перспективни пазари. Обсъждаме съвместни участия на изложения, както и провеждане на информационни дни на Турция в България и на България в Турция, каза още Ангелкова.

Министърът посочи още, че се планират опознавателни турове у нас за турски медии и туроператори. Целта на обиколките е гостите да се запознаят с възможностите за СПА и балнео, винено-кулинарния и културния туризъм.

Пред посланика Ангелкова представи и събитията, които министерството организира по време на Председателството на Съвета на ЕС. В средата на следващия месец предстои среща на министрите с ресор туризъм на тема "Туризъм и икономически растеж". Хасан Улусой посочи, че в нея ще вземе участие турският министър на културата и туризма Нуман Куртулмуш.

Той подчерта, че България има прекрасни възможности за предлагане на разнообразен туристически продукт, това дава възможност да се привличат инвестиции от турски компании в българските летни и зимни курорти. Дипломатът изрази надежда, че партньорството между двете страни ще се развива все по-успешно, което да подпомага туризма в двете съседни държави.                                              

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

Коня защо нарича турците минаващи по 10 пъти границата насам-натам за всевъзможни търговии и далавери с името "туристи"?Да ти таковам и туристите..конь!

14

Анонимен

преди 6 години

"Целта на обиколките е гостите да се запознаят с възможностите за СПА"Читаците идват тук само защото най-близкото казино до Инстанбул е в Свиленград. А там възможностите на "спа" са добре извесни: евтини девойки и младежи бол.

13

Анонимен

преди 6 години

настоявам Турция да ни нарича официално БЪЛГАРИЯ ! къв е тоя булгаристaн ?та чак и в новините на турски по Бнт казват булгаристaн

fallback