Снимка: архив Bulphoto
fallback

Въвеждането на "доброволна военна служба" при сегашните проблеми може само да подкопае военния професионализъм, да отклони ограничените финансови средства и да предизвика демотивация в редиците на редовната ни армия, се посочва в позиция на Атлантическия съвет на България, изпратена до медиите и публикувана на официалния сайт на организацията.

Oще по темата

В този си вид направените предложения изместват фокуса от значимите въпроси за решаване в сферата на отбраната, смятат от Съвета.

Според тях въвеждането на военна подготовка на цивилните граждани създава реална опасност под прикритието на въоръжените сили да бъдат подготвяни политически или икономически обвързани паравоенни групи или, от друга страна - политически или икономически паравоенни групи да се опитат да получат официален статут под прикритието на "доброволни формирования".

Това ни принуждава да настояваме да бъдат предприети всички необходими действия и превантивни мерки, така че под прикритието на подготовката за защита да не се подготвят групи, които са насочени срещу свободата, демокрацията, правовата държава, националната независимост и сигурността на обществото и на всеки отделен гражданин, заявяват от Атлантическия съвет.

Позицията е изпратена до президента, председателя на Народното събрание, министър-председателя, министрите на външните работи, на вътрешните работи, на отбраната, и др., както и за сведение до посолствата в България на всички съюзни държави от НАТО и ЕС и на посолствата на партньорски държави от Черноморския регион и Западните Балкани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Я па я...!

преди 6 години

А такааа, ми сега?

49

Атлантици

преди 6 години

След като България е член на Атлантическият пакт НАТО, това не значи че страната ни трябва да бъде изтривалка и маша на пакта. Не се продавайте и обичайте България. Армията ни е колкото футболна агитка. Бежанците които ни ги пращат вашите господари, няма да служат в армията. България може да е малка и бедна, но винаги е имало достойни хора които да я защитават с чест. Не пречете на тези хора да обичат и защитават родината си. Защото те са патриоти а не такива като вас.

48

гост

преди 6 години

Така нареченият Атлантическия съвет като е против доброволната военна служба да бъдат против закупуването на военни самолети и бойна техника. Нека те поемат грижите за младежи и деца отхвърлени и изоставени от родителите си и от държавата. Защото те са бъдещето на държавата. Избирайте дали да станат войници и да научат занаят и да не стават престъпници, за да са полезни с нещо за себе си и за обществото. Не е най доброто, когато някои ви плаща за да бъдете против нещо. Бъдете хора а не роботи.

fallback