Снимка: Bulgaria ON AIR.
fallback

По-скъпа застраховка "Гражданска отговорност" ще плащат за автомобилите си нарушителите на пътя. Новият метод за изчисление ще бъде въведен най-рано след 3 месеца.

Според експерти методът "бонус-малус" ще бъде най-сериозната промяна в историята на българското застраховане.

Справедливото съставяне на цените ще се усети едва след като целият пазар се съобрази с преференциалната система. А критериите ще зависят от нарушенията на пътя: превишена скорост, шофиране след употреба на алкохол, отнемане на предимство, съобщава Bulgaria ON AIR.

Колкото повече и по-сериозни са нарушенията, толкова по-скъпо ще ни струва задължителната застраховка. В момента се обсъжда въвеждането на 6 категории. В първа категория ще бъдат най-леките нарушения, които извършваме на пътя.

В шеста категория пък ще бъдат най-тежките, именно те могат да доведат и до поскъпване на гражданската ни отговорност с 250%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 6 години

Защо не се въведе отстъпка на НЕнарушителите на правилника за шофиране? Примерно, 4 години кара без нарушения, на петата да бъде освобождаван от гражданска. Какво пречи на застрахователите да го въведат, хем ще печелят от повече клиенти, хем и ще има стимул да се спазват правилата?

74

Анонимен

преди 6 години

Цяло лято по един от булевардите във Видин слушах как мотоциклети и коли преминаваха отсечка от 150-200 метра за 3 секунди.В същото време храбрите ни полицаи се криеха в храстите покрай Видин за да глобяват тези дето вместо с 49 карат с 52 км/час или кой е забравил да си пусне фаровете през лятото през деня.И така тези които са ги хванали ще плащат по скъпо.А може ли някой полицай да каже какво означава да изминеш 150 метра за 3 секунди? Ако има такъв нека да напише отговор-давам награда -20 лв.

73

Анонимен

преди 6 години

Гражданската отговорност трябва да се свърже с шофьора , а не с автомобила! Тогава бонус малус може да се въведе!Учих по застраховане преди 40 години в Свищов!Да , ама тогава мога с една застраховка да карам 50 и повече коли

fallback