Снимка: "Марица"
fallback

Общ преглед

Бивша резиденция на Тодор Живков си смени собственика за 3,5 млн. лева.

"Старата изба - Първенец" е продадена от частен съдебен изпълнител. Новият собственик е броил за имота от 14 декара и двата комплекса 3.5 млн. лв., пише "Марица".

В тях влизат стара и нова част с ракиджийница, ресторант, изби, енотека, спортна зала, шест стаи, както и градини.  Търгът е стартирал от 1,5 млн. лв., но при наддаването първоначалната цена е скочила три пъти.

 

До продажбата на винарната се е стигнало заради задължения, натрупани от предишния собственик.

По данни от счетоводния баланс към 2016 г., избата е имала непокрита загуба в размер на над 1,2 млн. лв., а задълженията са били за над 2 млн. лева.

"Старата изба - Първенец", разположена в едноименното село, е построена в края на 19 век.

По времето на социализма е превърната в резиденция на Тодор Живков, който посрещал там важни гости. Имал и собствена колекция с вина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

Не е била никога на ТАТО,винаги си е била държавна,до времето когато Комсомолците не спретнаха, ,,Крадетизацията''.След това собственици много,и всички неизвестни,.....докато не ги ,,опушкат''.Нямат няждане тези от ,,Вторият Ешалон'' .

19

Анонимен

преди 6 години

Толкоз години минаха,и още не мога да си го обясня. В цялата държава,нямаше една педя ,,частна собственост'',а сега не можеш да спреш по пътя и да пуснеш една вода.И кат попиташ на кого е,всеки вдига раменете и вика ,,....ми Незнам на кого е ''.А някои направо си ти го казват ,,,Много питаш,не е здравословно ..''. То заводи,хижи и вили,ТКЗС-та,почивни станции,партийни домове,комсомолски клубове,абе всичко.А аз нямам нито един познат,който да се е облажил от приватизацията.Сега лапат от ЕС.

18

Чочо

преди 6 години

#КОЙ ли е купил тази резиденция?

fallback