Снимка: Bulgaria On Air

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) отговори бързо на предложението на премиера Бойко Борисов да използва за периода до 15 януари един от билбордовете, които са запазени във връзка с председателството на Съвета на ЕС.

Още по темата

"От Федерацията оценяват изключително високо този жест на правителството за възстановяване на една несправедливост, но заявяват, че няма да се възползват от това предложение", става ясно от позиция на полицейския синдикат, разпространена до медиите.

От СФСМВР смятат, че в момента е много по-важно да бъде решен проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР, които "водят до сериозна демотивация на работещите в системата, правят професиите "полицай", "пожарникар" и "спасител" неатрактивни и занижават качеството на услугата "сигурност", която доставя МВР".

Представителите на СФСМВР заявяват, че предпочитат на планираната за утре среща с министър-председателя Бойко Борисов да бъдат решени устойчиво проблемите с ниското заплащане на работещите и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030 година.

От Федерацията отчитат в заключение, че отдават много по-голямо значение на това, отколкото на един билборд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase