Снимка: novini.bg
fallback

Синдикалната федерация на служителите на МВР използва интересен подход, за да информира за ниските си заплати европейските чиновници, които ще пристигат у нас.

Билбордът, който беше поставен в центъра на София обаче вчера е бил премахнат. Това сподели Илия Хрисимов, заместник-председател на СФСМВР.

Oще по темата

"Вчера, късен следобед, получихме съобщение от фирмата, с която имаме сключен договор, че билбордът ще бъде свален", обясни Хрисимов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че на фирмата е платено, има договор, но синдикалната организация не е получила обяснение за премахването на плаката.

Контрактът е бил сключен за две седмици, като организацията на служителите в МВР са планували след 15 януари да бъдат поставени и още подобни билбордове.

Илия Хрисимов обаче обясни, че не се знае дали това ще стане.

"Обществото ще си даде своя отговор защо е свален този билборд. Утре е откриването на председателството, планирали сме протест от 18 часа - ще бъдем пред телефонната палата", информира Хрисимов.

Той припомни,  че полицаите протестират още от лятото и че техните искания все още не са удовлетворени.

По думите му, ниските заплати правят професията на униформения все по-непривлекателна.

Във връзка с тежките престъпления от началото на годината, Илия Хрисимов обясни, че служителите не са спирали да работят и няма как да спрат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

293

Тасе

преди 6 години

Ами тя заплатата е 340 евро почти навсякъде ,че даже и по-ниска и при много по тежки условия от тези на полицаите .Защо им позволяват да протестират ,на който не му харесва да си подава молбата и да се омита - така казват в нашата фирма.Ама като гледам някой познати полицаи как разпускат и какви коли карат,не ми се вярва много да са 700лв заплата. Нека държавата регулира малко и частния сектор и да помисли и за обикновения човек ,а не да гледа и се грижи само за нейните си хрантутници .

292

до Маги

преди 6 години

Уважението се печели или се губи.Аз не уважавам полицаите от година и половина ,защото тогава при криминален инцидент по време на работа пострадах,извършителят на деянието бе покрит от МВР и разследване няма и до ден днешен.За подобно деяние оня дето бутна жената в берлинското метро е осъден на 3 години затвор.А тук -нищо.Нашите полицаи се проявиха когато трябваше да пазят Орешарски -биха и млатеха протестиращите като за световното.Още има клипове в YOUTUBE с такива сцени.

291

да бе да

преди 6 години

Ако разгледате паркинг на РПУ и видите личните автомобили на работещите в РПУ-то много бързо ще стигнете до извода какви заплати получават.Това важи и за всяко друго предприятие.Но в последните години полицаите удариха и митничарите от земята!

fallback