По време на председателството ще посрещаме европейските делегации с изцяло българска кухня, макар и ястията да изглеждат много различно. Шеф Георги Иванов обясни, че ще гощаваме европейците със селекция от български ястия, част от които са кавърма, яйца по панагюрски, пилешко филе и качамак.

"Менюто включва и салата с печени чушки, сирене и домати и шопската салата, която е една от най-разпознаваемите салати в българската кулинария", отбеляза Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Гостите ще се подсладят с баклава и млечна баница, а по време на посещението си у нас ще могат да опитат и други, характерни за България сладкиши.

По думите му всеки човек, който посети България, иска да опита традиционни от региона ястия, защото те са и част от културата на страната ни.

"Нямах колебания да заложа изцяло на българското. Всички бяхме единодушни, че нашата кухня трябва да бъде представена. Нашата кулинария малко изостана в своето развитие и сега е моментът, в който трябва да наваксаме", категоричен бе шеф Иванов.

Вижте повече за това с какви ястия ще посрещнем гостите за българското европредседателство във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase