Снимка: БТА
fallback

Опашка за монети се изви за втори ден пред БНБ. Още вчера десетки чакаха с часове, за да си купят монетите, пуснати в чест на Българското председателството на Съвета на ЕС.

Те са две. Едната е възпоменателна и е изработена от чисто сребро с частично позлатяване. Стойността й е 10 лева, а тиражът й е едва 3000 броя. Тази монета се продава за 66 лева.

Oще по темата

Другата монета е разменна, стойността й 2 лева, а тиражът й е 500 000 броя.

Общо 50 000 от разменните монети и 1000 от възпоменателните са закупени от министерството на българското европредседателство. Те ще бъдат използвани като подаръци за участниците в събитията на Съвета на Европейския съюз у нас.

Всеки може да закупи само по една монета. Те вече се продават на касите на Българската народна банка в София, Бургас, Варна, Плевен и Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 6 години

Ами наемете джебджийките да откраднат тези на евродепутатиет

20

криптоgay

преди 6 години

Ако тия безмозъчноувредени инвеститори бяха инвестирали преди 8г по 3 такива монетки в Биткоини то днес щепе да имат няколко милиона в брой и щеше да им е през шушляка за емисията на Искров, които емитира и пуска месинг за да позлати клозeтa на Пеевски .

19

Запознат

преди 6 години

Второ, цената на монетата не се определя само от номиналната, стойност, нито пък само от цената на използваните грамове благороден метал. Има и други разходи, за които вие нямате никаква представа, както се вижда.Трето, 10-левовата възпоменателна монета е сребърна с проба 999/1000, с нанесено частично позлатяване. Не е от месинг, цинг и други метали, както пише един разбирач в коментара си.

fallback