Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Това не е типичната коледна история, която сте свикнали да чувате. Това е история, свързваща 9468 км, или точно колкото е разстоянието от София до Куба.

Той е роден в Сантяго, а тя в София и макар че прекарва 5 години от живота си на острова, където казват, че часовниците са спрели преди 50 години, съдбата ги среща на българска територия през далечната 1986 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Юлия и Алфредо Хередия избират да живеят в България, но никога не забравят Куба и ценните уроци, които им е дала, а именно, че животът не е черно-бял, а цветен, каквито са и самите хора в Куба. Истинската причина, поради която хората там са толкова щастливи, те намират в липсата на поквареност от материалното.

"Бях много по щастлива, когато живеех там, защото се научих, че човек трябва да бъде най-вече благодарен за това, което има", споделя Юлия.

Съдбата е благосклонна към двамата влюбени и ги дарява не с едно, не с две, не с три, а с четири деца, а по-късно следват и внуците.

Макар че не помнят родината си - Ема и Естер мечтаят някой ден да я посетят, а днес възпитават своите деца в същите ценности, в които самите те са били възпитани.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 6 години

Имайте почит към човека - на негово име все пак има кръстен сос за спагети. И то бял сос.

28

Анонимен

преди 6 години

Да са живи и здрави, но лично аз не одобрявам смесването на расите.Дано такива семейства поне в България да са по-скоро изключение отколкото да се толерират.

27

Анонимен

преди 6 години

Мда,за голямо съжаление,днес да си БЯЛ хетеросекуален човек,който смята,че е важно да се съхрани рода и да се раждат бели хора,а не мулати,си е направо грях и престъпление за едно побъркано демократично,либерално и свръхтолерантно общество,което приема за "ценности" хомосексуализма,смесените бракове,бракове между различни раси(бели с че.р.ни),содомията и какви ли не ужаси. Нищо против двойката,но не смятам,че това трябва да е пример,и че смесените бракове(бяла с че.рен) трябва да са задължителни

fallback