Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

През почти изтеклата година няколко народни представители куриозно категоризираха обществото като предимно изградено от "идиоти", които "не стават дори за чеп за зеле". Някои от тези управляващи се извиниха за думите си. Какво е да осъзнаеш, че грешиш и да поискаш прошка?

"Човек бързо може да обиди някого, но много повече усилия отнема да се извиниш и да поискаш прошка. Никому не съм сторил зло. А тези, които са ми сторили зло, се опитвам да ги забравям. Политиката е нещо неприятно за някои хора. Тя е отговорна професия. За мен голямата битка бе вътрешната - между политика и артиста. Голямо усилие беше да се ограничавам в думите си", отбеляза Вежди Рашидов.

В интервюто с водещата на "България сутрин" Лора Инджова той разказа и за борбата си с рака.

"Съпътства ме страх, тъй като диагнозата е смъртна присъда в повечето случаи. Опитах се да погреба омразата към хората. Погребах младините си. Но не съм погребал мислите си. Влязох в политиката здрав, но излязох болен. Прекрасно съм работил с премиера Борисов. И му благодаря, че и в този мандат съм негов избраник. Но трябва да се даде път на младите", сподели политикът пред Bulgaria ON AIR.

За финал на разговора Рашидов подчерта дебело колко много обича съпругата си, която е неотменно с него в борбата с болестта още от самото начало.

"Тя е изключително интелигентно същество. Половината от моя живот. Прекрасен лекар. Изграден човек. Безкрайно я обичам. Цял живот съм мечтал да имам семейство, тъй като на 10-годишна възраст останах сирак. Исках да обичам и да ме обичат", категоричен бе бившият министър на културата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Цвети

преди 6 години

Да простим, че оставиха 3 милиона пенсионери с 200 лв пенсия и ги обрекоха на гладна смърт/ Омерзена съм от цинизма и безочието им.

90

Анонимен

преди 6 години

маанете таа осмърдяна глина от тоя толкова чист интернетен вестник.

89

данъкоплачещ

преди 6 години

Дай Боже по-скоро и по-често да оредяват редиците на разбойниците и предателите,обличани и все още облечени във власт,и да чуваме: " Бог да ви прости".

fallback