Снимка: Архив, Булфото
fallback

"Утре се навършват 14 години от смъртта на наши военни в Ирак. Срещнахме се с близки на загиналите. Тези хора се чувстват забравени, чувстват, че децата им са забравени. И за тях, и за нас загиналите наши момчета са герои". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с близки на български военнослужещи, загинали в Ирак, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Ръководството на БСП е поело ангажимент да преиздаде книгата "Обречени на дълга", в която се описват биографиите на загиналите, както и да направят и документален филм.

"Има нужда от една поправка в Кодекса за социално осигуряване, която да даде възможност на родителите на загинали в мисии, да получават едно социално допълнение, каквото получават родителите на загиналите при изпълнение на наборна служба. Ще внесем такова предложение в НС, в първите дни на януари. Ще направим и една паметна плоча с имената им, като всичко подчиняваме на едно човешко уважение към загиналите и към техните близки, които се чувстват забравени", е заявила Нинова.

Тя е обяснила, че е предвидено паметната плоча да бъде изградена в София, за да може военните, които заминават на мисии, да поставят цветя и изразят своето уважение към колегите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 6 години

Тази крадлива и лъжлива квачка ще отврати нормалните хора! Да върне заграбеното и после да гради политическа кариера!

51

Сержант

преди 6 години

Някой от тук коментиращите, ако шефа му предложи командировка в чужбина с по високо възнаграждение и в интерес на фирмата , дали ще седи тук за жълти стотинки. Хайде стига сте плюли. Българска му работа.

50

Тончев

преди 6 години

И отново ни натрапват тая отврат на връх празниците - та тя нищо не е дала на народа ?! Вечно ИСКА?! Абе,Нинова ДАй нещо най сетне - стига си искала! Защо от вашите партийни пари не ДАДЕШ да изпълниш апела си ?! Още повече,че загиналите на са толкова много - една партия,столетница при това,трябва има достатъчно средства за помощи ,нали ?! Е-е,имаш вече идеята - осъществи я,де!

fallback