Снимка: архив, Булфото

Малката Велина вече е оперирана в Турция, съобщи майка й Владислава Демерджиева във Facebook.

Историята на момиченцето трогна стотици българи. Само за ден беше събрана необходимата сума, с която Велина може да замине за лечение в южната ни съседка, съобщава Нова тв.

"Лекарите са отстранили повече от половината тумор, което е страхотно.  Велинка е преместена в интензивно отделение. Утре, когато се срещна с професор Къръш,  ще дам повече подробности за операцията. Благодаря на всички за търпението, подкрепата, пожеланията и молитвите! Бог да ви благослови!", написа майката на детето във Facebook.

Велина е само на година и два месеца. Два месеца след раждането й, става ясно, че тя страда от вътрешна хидроцефалия. Образните изследвания са неоспорими - Велина има тумор, който е запушил кръвоносните съдове и това е предизвикало хидроцефалията.

Лекарите били единодушни - не може да се оперира, защото момиченцето е твърде малко. Преди месец обаче детето почувствало неразположение. Причината - туморът е нараснал значително. Турция се наела да извърши операцията на детето, но за целта майката трябваше спешно да събере 22 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase