Снимка: celia-bg.com
fallback

В България няма налични продукти, които да съдържат салмонелни бактерии, съобщиха от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) във връзка с нотификация, получена по системата за бързо оповестяване на храни и фуражи, която се отнася за наличие на салмонелни бактерии в храна за бебета.

Въпреки че не са установени продукти, съдържащи салмонелни бактерии, с цел предприемане на максимални предпазни мерки компанията Lactalis, както и българският представител, са решили да изтеглят всички продукти, произведени от фабрика Creon след 15 февруари 2017 г.

На българския пазар са пуснати следните продукти:

1. Селиа Девелоп 1 (CELIA Develop 1), опаковка 900г, партиди 17С0012605, 17С0012908 и 17С0013428;

2. Селиа Девелоп 2 (CELIA Develop 2), опаковка 900г, партида 17С0012907;

3. Селиа Девелоп 3 (CELIA Develop 3), опаковка 900г, партиди 17С0012963 и 17С0013648.

Потребителите, които имат от тези продукти могат да ги върнат на търговеца, от който са ги закупили.

БАБХ припомня, че на 10 декември френските власти забраниха продажбата на мляко за бебета и още няколко бебешки храни, произвеждани от компанията Лакталис (Lactalis) за Франция и чуждестранни пазари.

В България нямаше доставени засегнати партиди.

Забраната бе предприета, поради установено наличие на салмонела в храните.

Френското министерство на икономиката и финансите публикува списък с над 600 партиди, които бяха забранени за консумация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Румен

преди 6 години

Интересно!Понеже не са български фирми,сте им написали имената.Ако бяха български нямаше да посмеете,нали?Защо не пуснахте новината от петък,че от проведено изследване на 14 млечни салати (Снежанка) само в три е открито мляко?С имената на фирмите го напишете,нали сте журналисти?Пишете как ни лъжат с нишесте,глюкоза и желатин...

9

Дзъ

преди 6 години

..., а може ли една статия за читавите храни в България? (ще бъде кратичка най-вероятно) Мерси

8

Анонимен

преди 6 години

Луда крава,свински и птичи грип,яйца с фипронил,детски храни със салмонела и т.н.Всичките *** и зарази идват от Европа.А те говорят за свободни кокошки и хуманно клане на прасета.Нещастници пълни.Ислямът който пуснахте в домовете си ще ви унищожи.Ние тука сме свикнали.Пет века турско робство,във всеки град ромска махала,ама вие още нищо не сте видели.

fallback