Снимка: архив, Булфото

Голяма част от депутатите ще посрещнат коледните и новогодишните празници в домашна обстановка. Народните представители вече са във ваканция, а парламентът ще заседава отново едва след 20 дни. Следващото заседание е на 11 януари догодина. Засега не се предвиждат извънредни сбирки между 27 и 29 декември, въпреки че президентът Румен Радев се закани да наложи вето на новия антикорупционен закон.

Въпреки дългата почивка депутатите предпочитат домашния уют и сбирките с приятели пред екскурзиите в чужбина за празниците или специално за Нова година, съобщава "Монитор". Така например Красимир Велчев от ГЕРБ ще посрещне Бъдни вечер и Коледа в дома си в Банкя, заедно със семейството на сина си. На Нова година той ще върне жеста, тъй като синът му е новодомец , а традицията повелява да покани гости. Неговата колежка Ася Пеева ще празнува в родния Поморие.

Градът предлагал редица възможности за СПА и релакс процедури с лечебна кал и луга. В тази връзка дори тя е поканила свои колеги да й гостуват между празниците. На Коледа пък имат традиция и мъжете от семейството – съпругът и синът й коледуват. 1 януари пък ще посрещнат с приятели на градския площад, където има специална програма. Тя участва като любител и в танцов клуб за фолклорни танци "Поморие" и ще се включи в проявите на клуба.

Актьорът – политик Евгени Будинов ще празнува в Банкя в тесен семеен кръг. На 30 декември пък има представление в театър "Сълза и смях". Постановката се казва "На живо от оня свят", а в нея освен него участват още Албена Михова и Кирил Ефремов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов между Коледа и Нова година ще разпуска със семейството във Банско. Социалистът Драгомир Стойнев също е заложил на домашната обстановка за Бъдни вечер. Между празниците обаче ще заведе семейството за няколко дни в един от планинските ни курорти – Банско, където да жена му и децата му да покарат ски.

Патриотът Александър Сабанов пък по традиция ще води семейството си в родната къща на баба си в Елешница край Банско, където ще прекарат Коледа. Там ще се радват на домашно приготвените гозби, включително и капама. На ще посрещнат новогодишната нощ във Варна. Предишни години два пъти е празнувал Нова година в чужбина, но не останал много доволен, тъй като „веселбата е различна, различни са и обичаите“.

Дора Христова от "Воля" тази година ще е на гости на брат си в Бургас за Коледа. "Всеки подготвя постно ястие, купуваме си подаръци и някакви закачки, имаме си Дядо Коледа който в полунощ раздава подаръците, но за да получи подаръка си всеки трябва да изпълни някакво стихче, песен или танц", разказа тя.

Всички депутати си пожелаха за следващата година здраве и успех. Политическите пожелания пък бяха от успешно БГ председателство, през това да не вярваме на фалшивите новини, политиците да започнат да се държат по-държавнически до това депутатите да са малко по-смирени и да взимат правилните решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase