fallback

"Имало едно време трима ловци. Двамата ходели голи, а третият - без дрехи. Имали те три пушки - двете не били заредени, а в третата нямало патрони". Така започва приказка от сборник със заглавие "Трите прасенца и други приказки", която възмути десетки родители.

Текстът е съставен от логически противоречия, а разказът е подкрепен с картинка, на която са илюстрирани голи мъже, които се целят в един от "избягалите" зайци.

Наскоро Кристина Йорданова от Горна Оряховица купила книжката за сина си и попаднала на възмутителната илюстрация.

"Мъжете са голи, имат татуировки, оръжия. Това не е подходящо за деца. самата приказка няма смисъл", коментира пред Bulgaria ON AIR майката.

Книжката е дело на издателство ПАН. На корицата пише, че е за деца, които тепърва се учат да четат, затова и буквите са големи.

Оказа се, че тя е направила впечатление на родители още преди години, но така и не е бика спряна от разпространение и се продава със същата илюстрация на голи ловци.

И въпреки недоволството на родителите, които купуват книгата без да са наясно със съдържанието, издателството продължава да я преиздава.

"Просто ми е странно от какви неща като родител трябва да предпазвам детето си", добави Кристина Йорданова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Андрей Колев

преди 6 години

Ако иска, някой от несъгласните може да обясни къде не съм прав.

69

Андрей Колев

преди 6 години

Лично не виждам нищо по-безобразно в цялата история или илюстрация от тези на други приказки или детски истории. Няма нищо вулгарно или сексуално намекнато в текста и целта е хумор, който не е постигнат с еротика. Самата детска историйка не включва развратности и не смятам, че някакви си голи мъже, чиято голота не е свързана със сексуални действия, са повод за принизяването на качеството и. Подобни безсмислени ахкания по подобно съдържание учат децата да се срамуват от неща, които не са срамни.

68

Чичо Вичо

преди 6 години

Ловците са останали голи, защото ГЕРБ са им взели дори и гащите от задниците :)

fallback