Снимка: Булфото, архив
fallback

Както се заканиха служителите на МВР излизат на протест на границата, но обещаха, че няма  да блокират ГКПП-та.
Недоволството им отново е заради ниските заплати и на 22 декември ще го покажат за пореден път.

Oще по темата

Протестът ще започне от 11:00 часа на ГКПП "Станке Лисичково", ГКПП "Стрезимировци" и пред РДГП "Елхово", от 11:30 часа протести ще се проведат на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Илинден", а в 12:00 часа ще е началото на протестите на ГКПП "Дуранкулак" и пред РПУ – Сливен, обясни зам. шефът на Синдикалната федерация на служителите на МВР Димитър Попов.

"Няма да създаваме никакви пречки за преминаващите пътници, тъй като утре се очаква засилен трафик. Няма да пречим и на колегите, които в момента ще бъдат на работа и ще обслужват този поток. Протестът ще бъде изцяло законен. Ние нямаме право на стачка, както и нямаме право да блокираме пътища или да затрудняваме движението. Нашият протест ще бъде изцяло съобразен със Закона за митингите и манифестациите, където е записано много ясно, че не трябва да бъдат създавани пречки за безопасността на движението и въобще - за нормалният трафик и обществения ред. Няма да пречим на никого, затова нека хората са спокойни – те ще могат да пътуват без проблеми", каза още Попов.

Той добави, че протестиращите ще седят от двете страни преди зоната на граничните пунктове, където ще кажат какви са техните искания, след което ще се разотидат.

Протестът се очаква да продължи около 60 минути на всички 5 гранични пункта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

вход

преди 6 години

Глупости, повечето хора продължават да работят, дори и след навършването на пенсионна възраст. С една мизерна пенсия от около 350 лв., не е реално човек да съществува.Я да стане пенсията 1000 лв., да видим, колко хора ще имат желание да продължават да работят, след навършването на пенсионна възраст. За полицаите, трябва заплащането да е доста по-високо! Не може БГ полицай да получава, колкото примерно,работник в склад или една барманка.!Просто естеството и категорията на работа са различни!

12

Голям прос

преди 6 години

Полиция, образование и медицина не са на лош хал що се отнася до служителите там. Услугите им не струват. Виж им заплатите, коледните, почивките, ранно пенсиониране, купчина пари при него, частните практики и частните уроци, не смятам рушветите. 11, намери кой да дадеш за пример. След пенсиониране всички тия работят, вземани с предимство

11

в свой ръце

преди 6 години

До До 9Глупости,те са отишли там да работят а не да им пука за нас,ни я сме си изпълнили задължението като отделяме от данъците си за тях,и ако не им харесват условията да напускат никой не идва в моята фирма да ми решава проблемите ни я сами си ги решаваме нали.

fallback