Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Ученици от 81 СУ "Вуктор Юго" в София събраха дрехи, играчки и книги, които днес ще дарят на децата от приюта на отец Иван от Нови хан.

Леонида и Илиана от 10 клас са инициатори на идеята за благотворителната акция.

Те обясниха, че са решили за празниците да направят нещо по-мащабно и да зарадват децата от приюта в Нови хан.

"Цялото училище се включи. Помагаха ни съученици и по-големи от нас", разказаха организаторките в "България сутрин".

"Там са много децата, има около 200 души, има и по-възрастни хора. Те имат нужда от голяма подкрепа", обясниха ученичките пред Bulgaria ON AIR.

Леонида и Илиана обясниха, че са събрали даренията за около седмица и половина. Всички дрехи, книги и играчки ще бъдат транспортирани днес до Нови хан с два буса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 6 години

ТЕ МАЙ НЯМАТ НУЖДА ОТ СТАРИ ПЛЮШЕНИ МЕЧЕТА, А ОТ ХРАНА.

6

реалист

преди 6 години

Пак ще гори дрехи в парното цяла зима и ще трови селото.А коментар номер три е много точен.Плюс това има предписание от пожарната за събаряне от повече от 5 години,защото ако този държен приют пламне всички вътре си отиват.НО ДЪРЖАВАТА ОТСЪСТВА

5

Krom

преди 6 години

До Анонимен 3 - а, и да не забравя "обидени" християнино. Милата ти църква, колко точно гладни и лутащи се души подслони и нахрани? Освен за свещоливници и имоти, власт и синоди за какво друго ги е грижа? За гладните деца ли? Пред Бог ще отговарят за това. А Отец Иван, той не се интересува от такива като теб и Слава теб Господи.

fallback