Снимка: архив, БулФото
fallback

Минималната работна заплата ще стане 510 лв. от 1 януари 2018 г. Размерът й ще се повиши с 10,9% в сравнение с настоящата година, реши правителството.

Според Министерския съвет по-високият размер на минималната заплата ще мотивира търсещите работа и ще допринесе за намаляване на риска от бедност сред работещите.

За повишаването на минималната работна заплата на 510 лв. способстват икономическият растеж, устойчивите темпове на БВП през последните години, увеличаването на броя на заетите и ръстът на средната работна заплата в страната, допълват от кабинета.

Не на това мнение са работодателите, които вече се обявиха против с мотива за фалит на фирми. Синдикатите пък традиционно смятат, че ръстът на минималната заплата изостава.

От 1 януари 2018 г. минималната работна часова заплата ще бъде 3,07 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

seira

преди 6 години

До шматка 139:НЕ ПОЗНА!НЕ СЪМ "РАБОТОДАТЕЛ".ПРОСТО ЕДНА ЛЪЖА СЕ ПОВТАРЯ ПОСТОЯННО.ИСТИНАТА Е В ПОВИШАВАНЕ НА ПОКУПАТЕЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ НА ОТДЕЛНИЯ ЧОВЕК.МОЖЕ ДА ВЗЕМАШ 6000 лв./м И ДА НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ИЗХРАНВАШ - САМ СЕ СЕТИ ЗАЩО?!А, НИКЪДЕ НЯМА ЗАКОН, КОЙТО ДА ЗАДЪЛЖИ "РАБОТОДАТЕЛЯ" ДА ТИ ПОВИШИ ЗАПЛАТАТА, СЛЕД "ВДИГАНЕТО" НА МРЗ!ПРОСТО ЩЕ СЕ ПЛАЩАТ ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ И ОТ "РАБОТОДАТЕЛИТЕ" И ОТ РАБОТНИЦИТЕ (СЛУЖИТЕЛИТЕ).АМИН!

136

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 127В селото е истината за папото, ама като отидеш на гишето да плащаш тока, водата, парното, цифровата, нета, телефона, не можеш да ги платиш с картофи, боб, домати, мляко, вълна, рибица и пр.

135

Фирмаджията

преди 6 години

Ай честито! От 03.01.2018г. ще се напълни трудовата борса с безработни.

fallback