Снимка: Булфото
fallback

Четири формации биха влезнали в парламента при избори днес, сочи проучване на "Барометър България".

Oще по темата
ГЕРБ остава първа политическа сила с 26,2%, докато за БСП биха гласували 20,2%. Следват Обединените патриоти с 5,9% и ДПС с 4,6%. Петата партия, която в момента е в парламента – Воля, събира едва 1,6% от потенциалните гласове. За други партии биха гласували 7,1%, а 8,3% заявяват, че не подкрепят никого.

Твърдо няма да гласуват 26,1% от анкетираните.

Според проучването ГЕРБ запазва позициите си на водеща политическа сила, като разликата с втората формация БСП е 6%.

През декември 43% от анкетираните изразяват одобрение към работата на правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти, като пред август одобрението към работата на МС е било 42%. Показателите се запазват устойчиви с лека тенденция за повишение, отбелязва проучването.



Въпросът, зададен на анкетираните, е „Одобрявате ли работата на правителството през шестте месеца на управлението му?“. 45% от запитаните  през декември изказват неодобрение, като през август процентът на неодобрение е бил 48%.  12% са без мнение през декември, при 10% при проучването от месец август.

Като цяло, доверието в работата на българското правителство леко се повишава. Неодобрението към него намалява са сметка на избирателите, които не изразяват мнение дали одобряват или не работата на кабинета.

В края на годината министър-председателят и заместниците му запазват нивата на одобрение спрямо август почти без промяна.

Министър-председателят Бойко Борисов запазва позицията си с най-висок рейтинг сред представителите на кабинета с устойчив процент на одобрение - 35%. Като втора рейтингова политическа фигура традиционно се откроява вицепремиерът Красимир Каракачанов. Доверието към него нараства с 2%, а към вицепремиера Екатерина Захариева - с 1%. 32% от анкетираните имат доверие в работата на Каракачанов, а 26% - в Захариева. Вицепремиерите Валери Симеонов и Томислав Дончев се одобрявани съответно от 12 и 27%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

ognyanz

преди 6 години

Устойчиво неодобрението на правителството е по-голямо от одобрението. Дано през Новата 1918 година си разчистим бостана от тикви.

44

Агенциите се множат

преди 6 години

Множат се като дузпите на Бойко - докато вкара. :)))

43

Анонимен

преди 6 години

Поредните поръчкови данни от стъкмистика само и само "простия народ" да му се казва да избира по-малкото зло! ВицИстината е тази, че тези които не гласуват се чувстват свободни хора на цялата планета."Насила хубост не става" са казали хората така не тормозете негласувашите!

fallback