Снимка: flickr
fallback

Психически тормоз над 87-годишен пловдивчанин е оказала неговата дъщеря алкохоличка. Тя е безработна, живее с баща си и непрекъснато му взима пенсията. Човекът се видял в чудо и потърсил помощ в неправителствена организация в града, която защитава жертви на насилие.

"Харчи парите му за вино и ракия и всяка вечер организира пиянски оргии в дома на възрастния", разказва пред "24 часа" психотерапевтът Рада Еленкова, която се е занимавала със случая.

Дядото търпял, тъй като се страхувал от 45-годишната си щерка. Няколко пъти викал полиция, но след предупредителните протоколи алкохоличката станала още по-агресивна към родителя си.

"Нямам търпение да танцувам на гроба ти", му казала при последния скандал, след който пенсионерът отишъл в неправителствената организация. Там е провел консултации с психолози за това как да реагира при издевателствата, но категорично отказал да води дело за домашно насилие срещу дъщеря си.

През т.г. организацията е осигурила безплатна юридическа помощ на 59 души по проект, финансиран от Министерството на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

ruseborn

преди 6 години

ми кво ще пие тогава Ще продаде малкото наследство и ще стане...клошар и после в...гроба. В БГ то поне това е стандарт!

36

Анонимен

преди 6 години

Имаше навремето атракционни пътнически корабчета от Варна до Балчик. Едно от корабчетата беше с капитан Буги. Та баща му на капитан Буги, заръчал като го погребват да го дъгнат от ковчега и да играят с него хоро. И те му изпълниха желанието, но всички бяха някак си много странни!

35

Анонимен

преди 6 години

До 18-И като продаде панелката,ще има за безкраен купон. И като свършат парите......Тя не мисли за тогава. Казвам ти какво ще направи една опиянчена жена с жилището на родителите си дошло и "от горе".

fallback